9 mei 2015

Recept voor cupcakes

Dit recept is voor ongeveer 12 cupcakes

Ingrediënten:
• 125 gram zelfrijzend bakmeel
• 125 gram roomboter
• 125 gram suiker
• 2 eieren
• 2 eetlepels melk

Haal de roomboter een aantal uur van te voren uit de koelkast, zodat het helemaal zacht geworden is. Mix de roomboter een aantal minuten, zodat het goed opgeklopt is. Voeg daarna de suiker toe. Daarna kunnen de eieren er één voor één bij in. Mix alles goed door. Wanneer de eieren goed zijn opgenomen in het beslag kan het meel en de melk er voorzichtig door heen gemixt worden. Mix alles nog een aantal minuten en vul daarna het vormpjes voor 2/3 met het beslag.

Tip:
• Gebruik een siliconen cupcake vorm. Wanneer hier papieren vormpjes in gezet worden en deze worden gevuld met beslag, dan kunnen ze er makkelijk uitgehaald worden wanneer de cakejes klaar zijn.
• Gebruik een ijsschep om de juiste hoeveelheid beslag in de vormpjes te krijgen.
• Wanneer je kiest voor een gezonde variant, dan kan het zelfrijzend bakmeel vervangen worden door volkorenmeel. Gebruik dan 120 gram meel en 1 eetlepel bakpoeder. Let er wel op dat het cakeje iets minder luchtig wordt.
• Het is ook lekker om appel met rozijnen en kaneel toe te voegen aan het beslag. Gebruik dan 50 gram gewelde rozijnen, 1 appel en 2 theelepels kaneel. Voed dit op het laatst toe aan het beslag.

0
Shares

Ontvang ook aanbiedingen en recepten en andere nieuwtjes

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: