9 mei 2015

Recept voor kniepertjes (nieuwjaarsrolletjes)

Er zijn verschillende soorten recepten om deze te maken, maar voor de lekkerste kniepertjes wil ik je onderstaand recept niet onthouden. Met het beslag krijg je heerlijke knapperige kniepertjes.

Keukengerei:
• Mixer
• Kniepertjesijzer
• Beslagkom
• Houten stok om de kniepertjes op te rollen

Beslag:
o 200 gram boter (kamertemperatuur)
o 500 gram suiker
o 2 eieren
o 500 gram tarwebloem
o 500 ml lauw water
o 3 zakjes vanillesuiker (8 gram vanillesuiker per zakje)
o 2 theelepels kaneel
o 1 eetlepel slaolie
o snufje zout

Bereidingswijze kniepertjes:
Maak kleine blokjes van het boter en mix deze samen met de suiker en de eieren gedurende 1 minuut in de beslagkom.
Voeg daarna het bloem en het lauwe water in de beslagkom aan het mengsel toe en mix het geheel totdat er beslag zonder klonten ontstaat.
Voeg als laatste de vanillesuiker, het kaneel, de olie en het zout aan het beslag toe en mix dit beslag weer ongeveer 1 minuut.
Verwarm het kniepertjesijzer.
Vet de ijzers met slaolie in en schep met een kleine sauslepel het beslag op het kniepertjesijzer en laat het beslag ongeveer 1 minuut tussen de ijzers zitten.
Wanneer het een mooie bruine kleur heeft kunt u dit eraf halen en met een ronde houten stok het platte koekje oprollen. (let op dit moet gelijk gebeuren anders wordt het kniepertje hard en kunt u het niet meer oprollen).
Tips voor het bakken van kniepertjes
Smeer de ijzers met olie in als het kniepertje blijft plakken.
Kniepertjes zijn nog lekkerder als je ze vult met slagroom.
Bij dit recept heb je natuurlijk een handige gadget nodig: het kniepertjesijzer. Wij gebruiken zelf de Cloer 261 om heerlijke kniepertjes te bakken.

0
Shares

Ontvang ook aanbiedingen en recepten en andere nieuwtjes

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: