12 mei 2015

Recept voor pannenkoeken

Benodigdheden voor pannenkoeken recept:

Ingrediënten:
250 gram bloem
2 eieren
500 ml melk
Olie

Keukenhulpmiddelen:
Mengkom
Garde
Pannenkoekenpan of koekenpan
Soeplepel
Spatel

Bereidingswijze:

  • Doe de melk in de kom en mix met een garde of een mixer de bloem/meel er langzaam door heen.
  • Voeg daarna één voor één de eieren toe aan het beslag.
  • Verwarm een koekenpan op half hoog vuur.
  • Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te doen.
  • Vul met ongeveer 1 soeplepel de koekenpan met een dun laagje beslag
  • Wanneer je aan de bovenkant ziet dat het beslag niet meer vloeibaar is, kunt u de pannenkoek omdraaien.
  • Leg de pannenkoek tussen 2 voorverwarmde borden om ze warm te houden.

Tip:

  1. Laat de pannenkoekenbeslag een half uurtje rusten, voordat de pannenkoeken gemaakt worden voor een egalere kleur van de pannenkoeken.
  2. Gebruik meel in plaats van bloem voor een gezondere pannenkoek.
  3. Gebruik gewelde rozijntjes en kleine stukjes appel met een beetje kaneel voor een heerlijke zoete pannenkoeken.
  4. Voor hartige pannenkoeken kunt u spek in de hete pan leggen en daarover het beslag verdelen, wanneer u deze hebt omgekeerd kunt u kaas toevoegen.
  5. Ook erg lekker is het om groente te roerbakken met kip of gehakt en dit over een pannenkoek te verdelen
0
Shares

Ontvang ook aanbiedingen en recepten en andere nieuwtjes

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: