8 mei 2015

Recept voor tiramisu (zonder alcohol)

Benodigdheden voor tiramisu zonder alcohol

Ingrediënten:
1 pak lange vingers
250 ml espresso
4 eieren
500 gram mascarpone
125 ml slagroom
75 gram suiker
1 theelepel cacaopoeder

Keukenhulpmiddelen:
Ovenschaal of bakvorm
3 kommen
Mixer

Bereidingswijze:

  • Bedekt de bodem van de ovenschaal of bakvorm met de helft van de lange vingers.
  • Giet hierover 125 ml espresso.
  • Splits 4 eieren en gebruik alleen de eidooiers.
  • Mix de eidooiers met 50 gram suiker (kom 1).
  • In een andere grote kom 500 gram mascarpone loskloppen met een vork (kom 2).
  • Klop 125 ml slagroom met 25 g suiker stijf met een mixer (kom 3).
  • Spatel de slagroom (kom 3) en de eiercrème (kom 1) rustig door de mascarpone(kom 3).
  • Schep de helft van de mascarponemengsel over de lange vingers.
  • De rest van de lange vingers kort dopen in de overgebleven espresso.
  • En leg dit op de mascarponemengsel.
  • Voeg daarna de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers.
  • Doe 1 theelepel cacaopoeder in een zeefje en strooi dit over de tiramisu
  • De ovenschaal of bakvorm afdekken met vershoudfolie
  • Zet de tiramisu in de koelkast voor minimaal 2 uur.
  • Maximaal 1 dag bewaren.

Wilt je liever wel Amaretto gebruiken? Voeg dan 50 ml Amaretto toe aan de espresso. En volg het recept verder.

0
Shares

Ontvang ook aanbiedingen en recepten en andere nieuwtjes

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: